marți, 26 aprilie 2016

150 de ani de la instaurarea monarhiei constituționale în România


Muzeul Județean Botoșani anunță evenimentul prilejuit de organizarea expoziției sub genericul: 150 de ani de la instaurarea monarhiei constituționale în România.

Muzeul Judeţean de Istorie va marca 150 de ani de la instaurarea Monarhiei Constituționale în România, printr-un eveniment cu totul deosebit.

Obiecte aparţinând regalităţii, unele aduse de la Muzeul Național Peleș, sunt etalate într-o expoziție care va fi vernisată pe data de 26 aprilie la Muzeul de Istorie, Str. Unirii, nr. 15.

Oaspete de onoare va fi mezina Casei Regale, Principesa Maria, care a răspuns pozitiv şi fără întârziere invitației lansate de conducerea muzeului și de Consiliul Județean.

Managerul Muzeului Județean Botoșani, Aurel Melniciuc a declarat că vernisajul expoziției este “Un eveniment deosebit, nu numai pentru activitatea muzeului ci și pentru a întregului județ. Am primit confirmarea din partea Casei Regale că vor participa la acțiunea pe care a propus-o Muzeul de Istorie, și anume 150 de ani de la instalarea Monarhiei Constituționale în România, pe care o vom vernisa sub înaltul patronaj al reprezentantului Casei Regale. Este vorba de Principesa Maria care va fi prezentă în Botoșani în zilele de 26-27 aprilie. Am pregătit un calendar mai vast de activități sociale, culturale împreună cu colegii de la Consiliul Județean”.


Sursa informaţiilor Muzeul Județean Botoșani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu