miercuri, 16 martie 2016

LANSARE EDITORIALĂ: SPIRITUL ÇANAKKALE VA RĂMÂNE VEȘNIC VIU/ ÇANAKKALE RUHU EBEDI YAŞAYACAK


LANSARE EDITORIALĂ: SPIRITUL ÇANAKKALE VA RĂMÂNE VEȘNIC VIU/ ÇANAKKALE RUHU EBEDI YAŞAYACAK

Editura Muzeului de Istorie Galați în parteneriat cu Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța și Uniunea Democrată Turcă din România – Filiala Galați vă invită vineri, 18 martie 2016, ora 14.00, la evenimentul editorial prilejuit de lansarea volumului: SPIRITUL ÇANAKKALE VA RĂMÂNE VEȘNIC VIU /ÇANAKKALE RUHU EBEDI YAŞAYACAK, autor Gülten Abdula-Nazare.

"Ce s-a întâmplat în Çanakkele? De ce este importantă această luptă şi victorie pentru istoria Turciei dar şi a lumii? Iată două întrebări la care am dorit să dau un răspuns prin această lucrare. În acest an, odată cu comemorarea eroilor, am sărbătorit şi aniversarea a 100 de ani de la Victoria luptelor de la Çanakkale. Bine, dar, ce s-a întâmplat la Gallipoli, şi care este importanţa victoriei câştigată la Çanakkale? Cu acest gând am încercat să răspund la această întrebare. Luptele de la Çanakkale cunoscute sub numele de "Campania de la Gallipoli" au lăsat în urmă una din cele mai sângeroase pagini de neuitat care au precedat începerea Primului Război Mondial.
Citind această carte, poate că veţi înţelege, mai bine, greşelile din trecut împotriva umanităţii care se repetă din păcate în diferite regiuni ale lumii. Sper ca prin lectura acestei cărţi să devenim mai buni şi să înţelegem inutilitatea războiului, să ne unim forţele pentru un viitor şi o lume paşnică fără conflicte, fără discriminări, o lume a păcii şi a fraternităţii." (Gülten Abdula-Nazare)

La eveniment participă domnul Ali Bozҫalîşkan, Consul General al Republicii Turcia la Constanţa şi domnul Osman Fedbi, Preşedintele Uniunii Democrate Turce din România.

Evenimentul se va desfăşura la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, str. Al. I. Cuza, nr. 80, Galaţi.

Editura Muzeului de Istorie Galaţi.


Sursa informaţiilor Muzeul de Istorie Galați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu