joi, 7 ianuarie 2016

DEATH IN THE FOREST | Film documentar | Proiecție în prezența producătorului Dan Michael Schlanger




Death in the Forest este un film documentar cu tentă socială, ce îi aduce în centrul atenției pe cei pe care majoritatea dintre noi ne place să îi urâm – tăietorii de lemne.

Tăietorii de lemne – țapinarii – au fost, până nu demult, adevăratul simbol al mărețelor păduri din Vestul Canadei. Oameni mândri și adânc legați cu sufletul și ființa lor de pădurea care îi hrănește și-au văzut, în ultimii ani, existența periclitată atât de condițiile din ce în ce mai grele și periculoase de muncă, cât și de politicile aleatorii ale companiilor de exploatare a lemnului. Țapinarii au început să plătească cu propria lor viață pentru greșelile altora.
Dintre toți cei care lucrează în industria forestieră, tăietorii de lemne plătesc prețul cel mai greu: doar în anul 2005 – anul cel mai sângeros înregistrat până acum – și-au pierdut viața în lupta cu pădurea 43 de forestieri.


Documentarul Death in the Forest însoțește un grup de tăietori de lemne din Vestul Canadei în periculoasa lor misiune prin pădurile virgine, neatinse de piciorul omului. Producătorul Dan Michael Schlanger și talentatul regizor Gordon McLennan li s-au alăturat, petrecând câteva luni în adâncimea pădurilor unde, cu greu, câțiva oameni abia puteau înconjura cu brațele trunchiul unui copac.

Filmul vă invită să fiți martorii acestei incursiuni într-o lume fascinantă, atât de rar deschisă publicului larg.
Producătorul Dan Michael Schlanger va fi prezent în sală și va răspunde întrebărilor spectatorilor.

18 ianuarie, ora 18.30, Studioul Horia Bernea


Sursa informaţiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu