vineri, 13 noiembrie 2015

Târg cu meșteri și produse tradiționale 13 – 15 noiembrie




Târg cu meșteri și produse tradiționale
13 – 15 noiembrie, curtea interioară #MȚR

În perioada 13 – 15 noiembrie, între orele 10 și 18, are loc Târgul cu meșteri și produse tradiționale, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român. Intrarea este liberă.

Creatorii populari veniți la acest eveniment expun o diversitate de țesături și costume tradiționale, ceramică pictată, icoane, covoare țesute la război, măști populare, obiecte din lemn pentru gospodărie, mic mobilier pictat, vase din sticlă prelucrată și ornată manual, genți din piele naturală cu motive tradiționale, îmbrăcăminte din lână împâslită, jucării din lemn și cosmetice din ingrediente naturale.

Toate regiunile țării sunt prezente prin produse gastronomice specifice fiecăreia. Preparate maramureșene din carne de porc rasa Mangaliță, cârnați de Pleșcoi, păstrăv afumat de la Doftana, vin de Panciu, turtă dulce de Covasna, cozonaci bucovineni, poale-n brâu moldovenești, dar și prăjituri de casă, plăcinte și cornete boierești, pâine coaptă pe vatră, brânzeturi de capră și de oaie, murături și dulcețuri pe alese, diferite sortimente de miere, fructe și legume proaspăt culese, sunt doar câteva din bunătățile care vă așteaptă să le descoperiți gustul.

În curtea din spate a muzeului colecționarii de antichități au ca de obicei nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute.

Bucătari pricepuți vor ademeni vizitatorii cu delicioase preparate calde: ciorbă cu afumătură de porc, saramură de crap și sărmăluțe cu mămăliguță, ghiveci de legume și fasole la ceaun, ciuperci la grătar umplute cu brânză de burduf...

Cei interesați își pot adăuga în program până duminică seară și proiecțiile din cadrul Săptămânii Filmului Maghiar, eveniment organizat de Institutul Maghiar la București. Filmele cu subtitrare în limba română și engleză vor rula în Sala Horia Bernea, intrarea fiind liberă.

Organizator: Fundația Kogaion 115


Sursa informaţiilor: https://www.facebook.com/MuzeulTaranului/photos/a.431724936665.237665.105646751665/10153056551466666/?type=3&theater

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu