luni, 12 octombrie 2015

Bătăliei de la Câmpul Pâinii – 1479



COMUNICAT

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, prin intermediul Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie și cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, va organiza marți, 13 octombrie 2015, începând cu ora 18.00, o acțiune de comemorare a Bătăliei de la Câmpul Pâinii – 1479. Evenimentul va avea loc la Moara din Șibot și va fi susținut de primăriile din Romos, Geoagiu, Șibot și Cugir.
Programul va cuprinde un moment religios, o evocare istorică şi alocuţiunile autorităţilor. Totodată, prezența Cavalerilor de Mühlbach, cu echipamentele militare medievale va asigura un moment de reconstituire istorică, aceștia urmând să prezinte un program demonstrativ în jurul unui foc de tabără.
Bătălia de la Câmpul Pâinii reprezintă un moment istoric semnificativ, o victorie creştină asupra unei numeroase oştiri otomane din care au pierit 30.000 de turci. Intervenţia salutară a comitelui de Timişoara, Pavel Chinezu, aflat în fruntea oştilor bănăţene, a schimbat soarta pe câmpul de luptă. Sacrificiul celor 10.000 de creştini subliniază importanţa acestei confruntări, iar cinstirea memoriei lor şi sărbătorirea victoriei obţinute cu cinci veacuri în urmă devine o obligaţie a societății actuale.

Biroul de Relaţii cu Publicul


Sursa informaţiilor: https://www.facebook.com/MCDRDeva

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu