joi, 3 septembrie 2015

Târgul de Sfânta Maria




Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în perioada 5-6 septembrie, Târgul de Sfânta Maria, eveniment prilejuit de sărbătoarea creştină a Naşterii Maicii Domnului.

Cunoscută în popor şi ca ‪#‎SântămăriaMică‬ şi respectată cu sfinţenie de românii pretutindeni, sărbătoarea marchează sfârşitul verii şi începutul‪#‎toamnei‬. Acum pleacă rândunelele, se închide pământul pentru reptile şi insecte, se culeg unele plante şi fructe de leac, continuă semănatul grâului, orzului şi a secarei, începe culesul viilor, abundă ‪#‎târgurile‬ şi iarmaroacele de valorificare a produselor sezonului care se încheie.

Şi la Muzeul Satului, de Sântămăria Mică, publicul vizitator este invitat să târguiască, de la ‪#‎meşterii‬ veniţi din toată ţara, obiecte de ‪#‎ArtăPopulară‬, produse de ‪#‎gastronomie‬ tradiţională şi ‪#‎bio‬, dar şi să participe la‪#‎ateliere‬ interactive de creaţie gratuite, în limita a 10 locuri - icoane pe sticlă (coordonator Vladimir Baciu) şi podoabe populare (coordonator Raluca Pascaru).

De asemenea, sâmbătă, 5 septembrie, ora 12.00, în Şura Bancu, va avea loc vernisajul expoziţiei de reproduceri fotografice după negative pe sticlă din perioada interbelică "Acum 80 de ani ..." colecţia ‪#‎FotoIulianSima‬. Expoziţia surprinde oameni, clipe, locuri ce nu pot fi identificati cu o regiune sau o comunitate, ci doar cu spiritul unei Românii de acum 80 de ani.


Sursa informaţiilor: https://www.facebook.com/events/815955388473915/permalink/923431894392930/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu