miercuri, 30 septembrie 2015

Târg cu meşteri şi produse tradiţionale


În perioada 2 – 4 octombrie 2015 are loc “Târg cu meşteri şi produse tradiţionale” în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3.
La început de Brumărel producători gospodari şi mesteri iscusiți si-au dat întâlnire în curtea muzeului spre a ne încânta cu mâncăruri gustoase şi obiecte tradiţionale lucrate cu multă pricepere. Aici puteți găsi tot ce face cinste oricărei cămări boierești: zacuscă, murături, dulcețuri fel de fel, siropuri naturale, miere, vin și palincă. Pentru o masă îmbelșugată și sănătoasă sunt la târg fructe și legume proaspete, brânzeturi, pâine cu maia naturală, must, cozonaci moldoveneşti, plăcinte “poale-n brâu”, turtă dulce şi prăjituri de casă.
Expozanţii la târg aduc pentru vizitatori și costume populare, icoane, ouă încondeiate, obiecte din ceramică şi din sticlă pictate, vitralii, măști populare, ţesături şi podoabe tradiţionale, haine din piele şi blană naturală, vestimentaţie din lână împâslită şi din mătase pictată manual, bijuterii din porţelan, săpunuri şi creme din ingrediente naturale.
Colecţionarii de antichităţi îi aşteaptă pe doritori cu blidare, lăzi de zestre, pristolnice, mobilier crestat şi pictat, doniţe, putineiuri, căuce, lingurare, furci sau roţi de tors.
Pentru toti cei prezenţi vor fi preparate la ceaun ciorbă cu afumătură de porc, sărmăluţe cu mămăliguţă, iar de pe grătar nu va lipsi pastrama ce se însoţeşte perfect cu mustul proaspăt. Saramura de crap, dorada sau păstrăvul pe grătar sunt alte bunătăţi ce vor fi pregătite la faţa locului.


Sursa informaţiilor: https://www.facebook.com/events/417948651748948

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu