miercuri, 29 iulie 2015

Despre: Proiectul cartofil SALUTĂRI din ȚARA MOLDOVEI


























"Dragilor,
Proiectul cartofil SALUTĂRI din ȚARA MOLDOVEI, demarat cu ani în urmă de Comisia CERCETARE și LITERATURĂ a Federației Filatelice Române, pe care o coordonez, capătă tot mai multă consistență, prin noi lucrări publicate de colegii noștri (vezi cronicile din info-hobby DIN LUMEA COLECȚIONARILOR, nr. I-XXV). Obiectivul principal al proiectului este realizarea cataloagelor-album-monografie pentru fiecare județ al Moldovei antebelice (1897-1938). Recent a fost acoperită o pată albă pe harta cartofiliei românești localitatea vrânceană Focșani.
Cataloagele-album-monografie sunt lucrări de mare complexitate, care nu pot fi finalizate fără o colaborare strânsă între colecționari. Este, de fapt, lucrarea de vârf, din punct de vedere cartofil pentru o localitate / județ.
Recent, am prezentat la întâlnirea națională a cartofililor de la Piatra-Neamț, un prim capitol al catalogului-album-monografie dedicat marelui fotograf al plaiurilor nemțene Ad. A. Chevallier, la care se lucrează de mai bine de zece ani.
Datorită colaborării cu importanți cartofili (Lucrețiu Tudoroiu, Paul Begea, Ioan Rogojanu, Mihai Macri, Doru Parfenie, Viorel Nicolau ...) s-a realizat un capitol aproape complet.
Dovada ? A fost trimis tuturor celor interesați (format pdf) și nu am primit, încă, nicio completare. Același lucru s-a întâmplat și cu celelalte cataloage: Piatra-Neamț, jud. Fălciu, Tutova sau Vaslui, la care nu au mai apărut semnalări sau modificări de date semnificative de ani buni.
Se apropie de finalizare un nou capitol „Casa Regală în fotografii Chevallier”.
De aceea, rog pe deținătorii de fotografii pe această temă sau orice altă imagine Chevallier (urmează noi și noi capitole, aflate în diverse stadii de tehnoredactare) să ni le semnaleze. Estimăn existența a peste o mie de fotografii de interes public realizate de maestrul Chevallier.
Aștept scanuri față / verso (600 dpi) trimise pe adresa gsm_as@yahoo.com.
Orice semnalare nouă va fi codată, ca de obicei, cu numele celui care a făcut primul semnalarea.
După cum știți se lucrează intens și la un catalog „ROMÂNIA în viziunea lui A. KRUGER”. Doritorii pot primi gratuit ambele materiale. orice completare este binevenită.
Vă mulțumesc!"
Sursa informaţiilor: https://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3/posts/856564134432217

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu