marți, 16 iunie 2015

Zilele Cetăţii Muhlbach, ediţia a treia 20 – 21 iunie 2015


Zilele Cetăţii Muhlbach, ediţia a treia
20 – 21 iunie 2015

Primăria Municipiului Sebeş, Consiliul Local Sebeş şi Centrul Cultural “Lucian Blaga” Sebeş vor organiza în perioada 20 – 21 iunie 2015 a treia ediţie a ZILELOR CETĂŢII MUHLBACH. Manifestarea se va desfăţura în Piaţa Primăriei, din Centrul Istoric al Sebeşului.

Sebeşul a fost încă din primele veacuri ale mileniului trecut unul dintre oraşele-cetate importante ale Transilvaniei, inclus în rândul celor şapte oraşe cărora saşii transilvăneni le spuneau Siebenburgen. Chiar dacă zidurile vechilor cetăţi medievale au fost demantelate în bună măsură în secolul al nouasprezecelea, în ultimele două decenii, fiecare dintre aceste oraşe şi-a aşezat în stema proprie însemnele medievale ale cetăţii de odinioară, ca un semn al apartenenţei la o mare familie istorică.
Trecutul trebuie redescoperit şi cunoscut şi de către publicul larg, iar festivalurile medievale din marile oraşe din Transilvania s-au dovedit, în anii din urmă, adevărate porţi de intrare în istoria acestora. Rezultatul a fost o aderenta mare a publicului la acest gen de manifestări. Acum, nu mai exista vreun oraş-cetate transilvănean în care să nu se fi constituit ordine de cavaleri şi formaţii artistice cu caracter medieval.
Arcaşul ţinutului, animaţia cavalerească cu ordinele de cavaleri invitate, concertele de muzică medievală, şcoala de dans medieval, animaţia cu foc,filme istorice şi, mai ales, scenariul istoric “ Legenda Leului de Aur”, inspirat din istoria oraşului, sunt câteva dintre punctele de interes ale festivalului medieval din oraşul de pe râul morilor, din acest an.

Centrul Cultural “Lucian Blaga” Sebeş


Informaţii preluate de pe pagina oficală de Facebook a Centrului Cultural “Lucian Blaga” Sebeş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu