miercuri, 3 iunie 2015

Banatul în Primul Război Mondial


Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş în colaborare cu Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova va organiza vernisajul expoziţiei temporare ,,Banatul în Primul Război Mondial''. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 6 iunie 2015, ora 15.00, în incinta Muzeului Memorial ,,Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte (secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova), strada George Enescu, nr. 1 – 3, jud. Prahova.
Prin această manifestare, managerul Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, dr. Adrian Ardeţ, şi-a propus să surprindă partea nevăzută a războiului, sentimentele şi trăirile combatanţilor, aduse în actualitate printr-o serie de obiecte, documente, fotografii şi însemnări, aduse în faţa publicului.
Exponatele fac parte din colecţia personală a domnului Gheorghe Rancu, profesor de pe Valea Almăjului, pasionat de istorie.
Expoziția va putea fi vizitată zilnic între orele 9.00 – 17.00, în zilele de luni muzeul fiind închis.
 
Informaţii preluate de pe pagina oficală de Facebook a Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu