marți, 12 mai 2015

Maşina care a pus lumea pe roţi Galamb József şi modelul Ford T


Maşina care a pus lumea pe roţi
Galamb József şi modelul Ford T

Cu ocazia Nopţii Muzeelor, Muzeul Judeţean Mureş organizează o expoziţie dedicată maşinii de renume mondial Ford T. Aceasta a fost prima maşină fabricată în masă, construindu-se peste 15 milioane de exemplare.
Expoziţia prezintă, cu ajutorul fotografiilor de epocă provenite din colecția Galamb József a Muzeului József Attila din Makó, procesul de creaţie al modelului T, respectiv diferitele sale versiuni. Panourile pun accent în acelaşi timp pe rolul inginerului proiectant József Galamb în elaborarea modelului, prezentând şi câteva momente din viaţa sa. Vizitatorii vor avea ocazia să vadă de aproape un model original Ford T.
Vernisajul va avea loc în data de 15 mai 2015, orele 17 în sala de expoziţii a Uniunii Artiştilor Plastici (Galeria UAP) din Palatul Culturii.

Autó, ami kerékre tette a világot
Galamb József és a Ford T modell

A múzeumok éjszakája alkalmából a Maros Megyei Múzeum kiállítást rendez a világhírű autóról, a Ford T modellről. A Ford T modell a világon az első tömeggyártásban készült autó, amiből több mint 15 millió példány készült. A kiállítás a makói József Attila Múzeum Galamb József gyűjteményének a felhasználásával korabeli fényképek segítségével kívánja bemutatni az autó megszületését, illetve ennek különböző változatait. A tablókon kihangsúlyozásra kerül a modell megszületésében fontos szerepet játszó Galamb József magyar tervezőmérnök szerepe, illetve az ő életének különböző aspektusai. A látogatók emellett megtekinthetnek egy eredeti Ford T modellt, ami által testközelbe kerül az autólegenda.
A megnyitóra 2015. május 15-én, pénteken 17 órától kerül sor a Képzőművészek Egyesületének a Kultúrpalota földszintjén található kiállítótermében (UAP Galéria).
Informaţii preluate de pe pagina oficală de Facebook a Muzeului Judeţean Mureş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu